Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Christian the lion

o ερημίτης τού Ιορδάνη κι η ευωδιά της αγάπης

«Ακόμη και τα θηρία,όταν  αισθανθούν την προπτωτική ευωδία του Αδάμ, ημερεύουν...»
                             alt
Στις 4 Μαρτίου η Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη ενός αγίου ερημίτη,του αγίου Γερασίμου που ασκήτεψε στην έρημο του Ιορδάνη,εκεί που τώρα βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι με ηγούμενο τον θεο«πάλαβο» γέροντα Χρυσόστομο και όπου ο άγιος γίνεται συχνά πυκνά ορατός.
Ο άη Γεράσιμος τα είχε βρεί τόσο καλά με τον Θεό και τον εαυτό του, που τον πλησίαζαν ζητώντας  παρηγοριά μέχρι και τα άγρια ζώα.Έτσι μια ωραία μέρα ένα λιοντάρι τον προσέγγισε βογκώντας από τον πόνο και δείχνοντας του το πληγιασμένο από ένα μεγάλο αγκάθι πόδι του.
Ο άγιος το φρόντισε με καλωσύνη και μόλις έγιανε το λιοντάρι δεν έφυγε ,μα έμεινε δίπλα του σαν υπάκουο οικόσιτο ζώο.Τον βοηθούσε στις καθημερινές εργασίες και μόλις ο άγιος κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο ,εκείνο έσκαψε τον τάφο του με τα πόδια του και κατόπιν πέθανε κι εκείνο δίπλα στο «αφεντικό» του.
Και για όποιον νομίζει ότι αυτά είναι παραμύθια:
Ο Χριστιανός ήταν ένα λιονταράκι που πωλείτο σε δημοπρασία.Κάποιοι το αγόρασαν και το μεγάλωσαν μέχρις ότου δε χωρούσε πια στον χώρο όπου φιλοξενείτο  οπότε και φρόντισαν να το στείλουν στην Αφρική.
Μετά από χρόνια θέλησαν να πάνε να δούν τον φίλο τους.Όμως ο Χριστιανός είχε γίνει αρχηγός της ομάδας του και δεν ήταν σίγουρο ότι διατηρούσε την ίδια φιλική προς τους ανθρώπους διάθεση που είχε όσο ήταν μικρότερος.
Η απίστευτη συνέχεια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου